Карлос Контрера: Тролейбусният транспорт трябва да бъде обновен на 100%

Според него този вид превоз има огромен потенциал за развитие

Карлос Контрера: Тролейбусният транспорт трябва да бъде обновен на 100% | StandartNews.com

Развитието на транспорта в София е важно. От ВМРО предлагаме доставка на допълнителни тролейбуси. Това коментира в студиото на "Денят на живо" с Наделина Анева, кандидатът за кмет на София от ВМРО-БНД Карлос Контрера. Той посочи, че тролейбусният транспорт трябва да бъде обновен на 100%. Според него по данни от тикет системата на Столична община той има огромен потенциал за развитие.

„Друг важен проект е връщането на двуетажни автобуси в столицата, тестовете показват голям интерес от страна на пътниците. Общината трябва да отговори на потребностите”, добави Контрера.

Според него без достъп до евтина електроенергия, не може да се говори за електрификация на транспорта. „Когато има увеличение на консумацията, трябва да се включат мощности, за да се отговори на търсенето, а това няма как да стане със соларни мощности”, подчерта той.

Контрера добави, че не е привърженик на увеличението на цената на превозните документи. „Това води до транспортна бедност и отлив на пътници”, допълни още той.

Според него има точки и кръстовища в столицата, които трябва да бъдат обезопасени, а темата за пътната безопасност трябва да е от особено значение и да се предприемат конкретни действия за нейното подобряване.  

По отношение на протеста на енергетиците Карлос Контрера заяви, че ТЕЦ-овете са важен елемент за баланса на енергийната система. „Без тях трудно можем да говорим за енергийна сигурност. Не мисля, че диалогът  е проблемът. Има сблъсък на две концепции. Няма решение как ще се балансира системата. Това пречи на развитието на нашата енергетика. Аз не споделям идеята за въглеродно неутрална икономика”, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай