Каримански закова Асен Василев. Разкри как е писал черните списъци

Няма подпис на съставител и вносител на скандалния проектозакон

Каримански закова Асен Василев. Разкри как е писал черните списъци | StandartNews.com

Каримански закова Асен Василев. Разкри, че вицепремиерът и финансов министър лично е участвал в една от работните групи, писали скандалния проектозакон за изготвяне на черни списъци на хора и фирми. Под благовидния предлог за защита на националната и финансова сигурност проектът дава право на кабинета да се саморазправя с лицата и компаниите от списъците, за запорира имуществото им само по донос – без съд и присъда.

„Научих от колеги, че вицепремиерът и министър на финансите е участвал в една от работните групи”, каза в студиото на „На фокус” по Нова нюз председателят на бюджетната комисия в НС и депутат от „Има такъв народ” Любомир Каримански. По думите му е била сформирана работна група от експерти от БНБ и МВнР, които му потвърдили, че изтеклите текстове били почти едно към едно с обсъжданите в групата.

Притеснението на бившия кандидат за управител на БНБ е, че няма подпис на съставител и вносител на този проект.

„Има такъв народ” ще напусне коалицията ако се натрупа критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Такова е започнало да се натрупва”, каза още Каримански.

Една от темите, по която има публичен спор в рамките на управляващото мнозинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от ИТН натискът отвън ще продължава да се засилва, а в края на юни очаква той да е най-висок. По думите му ако не се подобри диалогът вътре в коалицията и управляващите не съумеят да разговарят с аргументи, управлението ще стане „леко авторитарно”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай