Четвъртък,

Каримански с предупреждение към Петков. Условията за напускане

От: СТАНДАРТ -
16012
Каримански с предупреждение към Петков. Условията за напускане
A
A
A

Предупреждение към премиера Кирил Петков отправи председателят на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански.

ИТН може да излезе от управляващата коалиция, ако "се продължи с неспазване на споразумението и ако не се спазва залегналото в коалиционното споразумение за Северна Македония".

Необходимо е да се спазва споразумението, да бъдат оценявани всички стъпки на правителството и на коалицията като цяло, преди да се вземат крайни решения, преди това да има задълбочени обсъждания с професионалистите в отделните сектори, заяви в "Още от деня" по БНТ Любомир Каримански.

"Предупреждението е и по принцип, и с конкретни неща. По принцип се натрупаха много теми, които не сме обсъждали досега съгласно коалиционното споразумение, и в същото време съобразно отделни секторни политики, които са залегнали в общата рамка в коалиционното споразумение, също трябва да бъдат спазвани стриктно", подчерта Каримански.

"Свикването на Консултативния съвет по въпроса за Северна Македония от страна на премиера като инициатива, аз не знам да е съгласувано с отделните коалиционни партньори, ако е направено - аз не съм информиран, че има такова съгласуване. Аз и колегите ми от "Има такъв народ" не забелязваме да има нито една стъпка в посока развитие на договора, който ние сме подписали с РСМ, той да се изпълнява", заяви депутатът.

По думите му това е едно предупреждение към премиера.

Според Любомир Каримански от "Има такъв народ" за пакета мерки против инфлацията на правителството са предложили 11 такива, но нито едно от техните предложения не е влязло в чистия вариант - едно единствено, и то модифицирано.

"Това, което аз лично смятам за пропуск е, че не се приложи т.н. диференциран подход при отделните мерки. Ние отново имаме една уравниловка какво ще получат най-уязвимите, защото в много страни в Европа има мерки, които са насочени към най-бедните", подчерта Любомир Каримански.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички