Петък,

Каримански разпердушини депутатите. Какъв провал допуснаха

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
1901
Каримански разпердушини депутатите. Какъв провал допуснаха
A
A
A

Съветникът на служебния министър на финансите Любомир Каримански изрази разочарованието си от депутатите в приключващия работата си 48-ми парламент. Причина за отношението му станал проваленият кворум, с което не бяха приети изменения в Закона за мерките срещу изпиране на пари.

„Един ключов закон, който трябваше да бъде приет, за да можем да продължим по-натам с еврото”, каза Каримански пред Нова телевизия. Той призова депутатите да проявят отговорност в последните дни на 48-ия парламент.

Ако България продължи курса си към еврозоната, то след 4 месеца – от юни, цените по рафтовете в магазините ще трябва да са обявени и в двете валути. Това, по думите на съветника на министъра на финансите, ще гарантира, че няма спекула в цените. Ако бъдем приети в еврозоната от началото на 2024 година, първият месец ще е възможно разплащане и в двете валути, уточни експертът.

„Ние защитаваме обменен курс от 1,95583. Големите вериги, които в момента имат достатъчно ресурс, да посочат цените и в лева, и в евро, за да може това да бъде убедително за българските граждани, че няма да има спекулация в цената от гледна точка на курса”, обясни Каримански.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com