Апартаментгейт влиза в битката за нов прокурор №1

Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати, коментира вицето

Апартаментгейт влиза в битката за нов прокурор №1 | StandartNews.com
  • Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати, коментира вицепремиерът
  • Патриотите няма да се явят заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не иска „Атака”

Целта на скандала „Апартамент гейт” не са местните избори, а битката за избор на нов главен прокурор. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати”, каза Каракачанов. Според него заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил косвена жертва на скандала.

„Имам ли право да разсъждавам? А имам ли право да получавам информация? Имам. Така разсъждавам, така ми се струва. Тръгна се от него, тъй като там темата с апартаментите е стара и известна, за да се събуди общественото мнение”, коментира Каракачанов.

„Малко се превръща в лов на вещици – щом си на някакъв пост и трябва едва ли не трябва да живееш в колиба. Всеки нормален гражданин иска да живее по-добре. За мен е важно дали си използвал служебното си положение, за да придобиваш облаги, и дали доходите, с които си придобил тези облаги, са законни”, отбеляза вицепремиерът. Според него  скандалът не удря стабилността на управляващата коалиция и няма предпоставки за оставката на премиера Бойко Борисов, тъй като правителството работи добре.

Патриотите няма да се явят заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не иска „Атака”, призна още Красимир Каракачанов.

По повод напрежението в Габрово той заяви: „Не приемам в тъмните части на денонощието млади българи с качулки, боксове, ножове, пили алкохол, да нападат полицията. Не може да протестираш срещу циганската престъпност и както се казва, да правиш цигански работи”. „Протести, за да принудиш институциите да направят нещо и да вкарат политика по темата – да, но да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката, да извадиш тоягата и да налиташ на полиция или на беззащитни хора, не го приемам”, категоричен беше вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай