Каракачанов: Трябва обединение около българския интерес

България не е ням член на НАТО, каза той

Каракачанов: Трябва обединение около българския интерес | StandartNews.com

България е член на НАТО и на Европейския съюз, тя има своите задължения, но това не я прави ням член и пряк изпълнител на всички неща, които се провеждат или се опитват да се прокарват. България, като Германия и Франция, е активна да се намери компромисът. Има държави в ЕС и НАТО, които търсят мирното решение, има и такива, които биха имали интерес от друго решение на въпроса, опитват се под формата на голямата заплаха от Русия да прокрадват свои национални интереси, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Красимир Каракачанов.

По думите му България трябва да си изпълнява задълженията, но да бъде разумният глас. Според Красимир Каракачанов трябва да има обединение около българския интерес.

"Ако има агресия от страна на Русия, България трябва да бъде част от този Алианс, в който членува, и да защити както себе си, така и своите партньори. Докато не се стигне до ескалация, България трябва да бъде един от гласовете за търсене на разумното, но и достойно решение", допълни Красимир Каракачанов.

Той поясни, че компромисът трябва да се намери на базата на достойнството на всички участници в този процес, а не на базата на търсене на силово решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай