Каракачанов: С Борисов разбрахме от медиите за преференциите (ОБНОВ

Бях заедно с премиера Борисов на конференцията по сигурността в Мюнхен, когато той научи от медиите, че преференциите падат. Той обаче реагира светкавично и правилно, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за БНТ...

Каракачанов: С Борисов разбрахме от медиите за преференциите (ОБНОВ | StandartNews.com

Бях заедно с премиера Борисов на конференцията по сигурността в Мюнхен, когато той научи от медиите, че преференциите падат. Той обаче реагира светкавично и правилно, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за БНТ.

"Не е нормално да ограничават преференциите. ГЕРБ не могат да говорят за мажоритарен вот, заради партийни сметки. Практиката показа, че всеки пипнал изборите, пропада", каза още той.

"Ако не искаме хората да псуват "на майка" парламентаризма, и да не ходят да гласуват, можем да измисляме, всякакви неща като електронно гласуване и подобни", допълни вицепремиерът.

"От една страна, искаш да махнеш преференциите, от друга - говориш за мажоритарен вот, пак някакви партийни сметки се правят. Ето, държим местната власт, цялата власт, и мажоритарният вот ще ни даде по-добър резултат. Крайно време е българските политици да спрат да си правят експерименти с българското законодателство конюнктурно в своя полза, защото практиката в България показва, че който го е направил, се обръща срещу него. Ако искаме да накараме хората да спрат да псуват парламентаризма на майка и да не ходят да гласуват, може да продължаваме с всякакви експерименти и тарикатлъци. По-добре партиите да се фокусират върху това, което са обещали да изпълнят", коментира още Каракачанов.

"Крайно време е политиците да спрат да си правят експерименти с изборното законодателство, защото това винаги се обръща срещу тези, които го правят. Така се случи с кодекса на Манолова. Преди всякакви избори, а те напоследък са всяка година, се променя това законодателство. Стига толкова. По-добре партиите да се концентрират върху това, което са обещали на избирателите си", коментира той.

"Ако ГЕРБ подкрепят ДПС, аз и ВМРО нямаме място в коалицията. Циганското население в България, и тази част, която смята, че има само права, но не и задължения, и тези хора, които посягат на живота, имота и парите ви, нямат място. Законът е еднакъв за всички. През 90-те нямаше защитници на цигани изнасилвачи на баби, защото полицай му ударил шамар", категоричен бе министърът на отбраната.

"Българските политици свикнаха някой друг да взема решенията за страната ни. Стига сме слушали Брюксел. Няма ефект да се доказваме пред тях, вижте с какво се занимава Европа - джендъри и трети пол.  Защо трябва да питаме детето какво е - момче, момиче или марсианчета", завърши Красимир Каракачанов.

"За мен въпросът за онази част от циганското население, която смята, че има права, но няма задължения, която смята, че може да посегне върху вашия живот, здраве, имот - не може да продължава, не може да се правим на политически коректни, защото така било модерно в Европа. След 29 години интеграция проблемът е 29 пъти по-голям отколкото през 1990 година. Трябва да спрем тази политика на лицемерие - лицемерие, проявявано от Брюксел до България", коментира Каракачанов въпроса за ромското население.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай