Каракачанов: „Росенец“ е продаден по време на Костов

Искаме анархия ли- попита Каракачанов

Каракачанов: „Росенец“ е продаден по време на Костов | StandartNews.com

 

Имотът на „Росенец“ е продаден по времето на Иван Костов, а сега неговите привърженици питат защо държавата нищо не прави, за да може да се ходи на плаж. Така вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви учудването си от щурма на Христо Иванов и активистите на „Да, България“ по време на „активното плажуване“ днес. Той припомни, че НСО няма нищо общо с кабинета.

Каракачанов заяви, че е наблюдавал протеста снощи от 4-тия етаж на кабинета си и видял как съзнателно се атакува полицията, хвърляйки предмети по нея с цел да се смесят с други протестиращи.

Към провокаторите – които съзнателно атакуваха полицията, хвърляйки предмети, с ясна цел да се смесят с други агитки

Той заяви, че всеки има право да протестира. Но очаквам да не провокира полицията, защото „ние им плащамве да пазят живота ни“. Тези полицаи намалиха 40 процента битовата престъпност, припомни Каракачанов. В протестите снощи има 4 ранени полицаи не от братски прегръдки, добави той.

Да не си играем с огъня, а полицаите са в правото да защитават живота и здравето на хората. Призоваме за диалог, а не за омраза и конфронтация. 30 години стигат, каза Каракачанов.

Според него тук не става въпрос за принципи, а за борба за власт, добави той. „Партиите идват и си отиват, но България ще остане“.

Да се спазва законността, да не се посяга върху чужда собственост, призова Каракачанов и попита дали не искаме да стигнем до анархия.

Единствената рецепта е диалог – нормален, цивилизован, защото иначе ще има нахъсване българин срещу българин – брат срещу брата.

Според Каракачанов начело на пробива на полицейските кордони е била добре организирана агитка от фенове. Той каза, че на симпатизант на ВМРО са били предложени 50 лева за участие в протеста срещу кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай