Карадайъ иска нова формула на властта

Карадайъ иска нова формула на властта | StandartNews.com

Властта е в криза, липсват стабилност и сигурност. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич на заседание на Областния съвет на партията.

"Тази криза и нестабилност се опитват да прикриват чрез езика на омразата, което е много опасно. От тази гледна точка такава формула на управление трябва да бъде коригирана. Страната има нужда от стабилност и сигурност, а за да ги има - не може без ДПС", каза председателят на ДПС. Той добави, че езикът на омразата струи и от трибуната на НС, което не се било случвало за последните 26 години. За пореден път Карадайъ заяви, че партията е готова за избори. И добави: "Към настоящия момент можем да кажем, че ДПС ще определи кой ще е президентът на България". Той отказа да коментира дали ДПС ще се яви само на предстоящия президентски вот и кого биха подкрепили. Лидерът на ДПС определи проектозакона срещу бурките като пореден повод за внушаване на омраза.

"Този закон не урежда обществени отношения, защото няма такъв въпрос в страната. В България може да се преброят - единични случаи, и то от сега", каза лидерът на ДПС. И допълни:

"С този закон какви обществени отношения уреждаме? Уреждаме въжделенията на едни хора, които единственото нещо, което обичат, е да мразят".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай