Карадайъ смая цяла България с невероятна история от Рудозем

Ахмед Доган впечатлен от приемствеността в града

Карадайъ смая цяла България с невероятна история от Рудозем | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смая цяла България с невероятна история от Рудозем. Той разказа как се е случила рокадата на кандидат-кмета от Движението и колко впечатлен е бил почетният председател д-р Ахмед Доган.

Тук сме да заявим подкрепата на ДПС към жителите на община Рудозем. Но, за да бъдем полезни на хората, тази подкрепа се изразява през избора на кандидатите на Движението за права и свободи за местната власт, каза Карадайъ на предизборна среща в Рудозем. В нея участваха кандидатът за кмет на града инж. Недко Кулевски, народните представители от област Смолян Хайри Садъков и Анджей Джандев, социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов, кандидати за общински съветници и кметове на кметства, екипът на Централния предизборен лъч на партията.

Мустафа Карадайъ специално се спря на темата за приемствеността в ДПС, посочвайки Рудозем като пример.

Бих искал да аплодираме кмета г-н Румен Пехливанов. Да ги поздравим и двамата – и него, и сегашния кандидат за кмет Недко Кулевски. Заедно тръгнаха на тази предизборна кампания, те са националните герои, посочи лидерът на ДПС.

Ще ви кажа защо са националните герои. Почти няма регион, в който да не сме говорили за модела на приемственост в партията. Където и да го разказваме звучи като приказка. Но емоцията е тук, в Рудозем, тук чувството е най-силно, продължи Карадайъ.

Пехливанов разказа как е решил да не се кандидатира за кмет на община Рудозем. "Тази година, както всяка друга, имаше абитуриентски балове. С председателя на местния парламент, гледайки абитуриентите, се заговорихме, че има младежи, които не са били родени, когато ние сме тръгнали да се занимаваме с политика. Задълбахме в темата цяла вечер. Стигнахме до извода, че този път няма да бъдем кандидати - нито за кметове на кметства, нито за общински съветници, нито за кмет на община. С ясната цел, че тези, които сега са абитуриенти - младите хора, трябва да имат надежда за политическа реализация в ДПС. И ако имат политически амбиции, да не им се налага да търсят други партии. Трябва да има предаване на щафетата, за да има надежда за реализация и да останем обединени."

Карадайъ сподели, че Пехливанов е получил и поздравления от почетния председател д-р Ахмед Доган с думите: „Поздравления, колега!  Сега вече виждам, че някой е разбрал защо съм се оттеглил аз.“

Г-н Доган се оттегли, когато беше пикът на ДПС, в апогея на партията - два мандата в изпълнителната власт, тогава на парламентарните избори имахме над 610 000 гласа, което никога не се е случвало. Точно тогава г-н Доган се оттегли, предаде щафетата. Няма друга такава партия в България, в която председателят на Младежката организация  днес да е председател на самата партия. Това е моделът на приемствеността, който имаме в ДПС, заяви Карадайъ.

Този модел го видяхме в община Рудозем сега. Този модел го видяхме и в г-н Доган през 2013 година на конференцията. Ние имаме един голям ангажимент – да превърнем този модел на приемственост в култура на приемствеността вътре в Движението за права и свободи за всички постове и позиции, категоричен бе Карадайъ.

Искам да запазим тази емоция. И, когато става въпрос за самите нас, да мислим за онова, което ще засаждаме, за да ги има следващите. Да знаем, кога му е дошло времето, да знаем кога да го правим, обобщи Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай