Карадайъ зарадва пенсионерите. Бонуси и енергийни помощи

Председателят на ДПС се срещна с пенсионери в Търговище

Карадайъ зарадва пенсионерите. Бонуси и енергийни помощи | StandartNews.com

Освен преизчисляването на пенсиите, ДПС ще настоява догодина да се продължи с помощите за възрастните хора, докато трае кризата. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент на Движението. Заедно със заместник-председателя на партията Йордан Цонев и водача на листата на ДПС в Търговище Джейхан Ибрямов той се срещна с пенсионери от града.

Това е само едно от предложенията, които ще внесем когато влезем в Народното събрание и започнем обсъждането на новия държавен бюджет, добави Карадайъ.

ДПС ще настоява също така за нови компенсации заради високото увеличение на цените на енергоносителите.

Отоплението ще стане по-скъпо заради новите цени на ток, дърва и газ. Затова трябва да помогнем българските пенсионери, категоричен бе кандидатът за президент.

Карадайъ заяви, че предвиждат помощи и за младите семейства, за безработните, за тези с ниски доходи, както и за уязвимите семейства. Ще направим цялостен пакет от мерки, добави той.

Припомни, че в миналия парламент благодарение на депутатите от ДПС стана възможна актуализацията на бъджета, в която се заложиха повече пари за пенсионерите, за уязвими групи, за бизнеса, а също и за общините.

Pensioneri34

По отношение на намалението на ДДС на храните, Карадайъ заяви, че се обсъжда подобна мярка.

Ние обаче не сме сигурни, че ако намалим ДДС на храните, търговците ще свалят цените. Няма как да регулираме цените със закон, в ЕС това не е разрешено. Цените се определят само от пазара. Ако не получим достатъчно доказателства и увереност, че те ще свалят цените при по-ниската ставка, ще предприемем други мерки от бюджета.

С тях ще раздадем помощи, които да компенсират инфлацията основно на пенсионерите и на уязвимите групи. Ще има мерки и за бизнеса, така че младите да не си загубят работните места, каза още Карадайъ.

"Преди всичко това обаче има нещо най-важно и то е да въведем ред в управлението на тази здравна криза, защото в момента е хаос в болниците", каза още Карадайъ. Той разкри, че лекари, медицински сестри и здравни работници работят без да се прибират вкъщи.

„Има опашки пред всички болници. Нещата никак не са добре. В Европа по-голямата част от населението е ваксинирано без това да е задължително. Затова и в тези страни вече не говорят за пандемия, а за възстановяване след пандемия. И това правят.

Докато ние сме 20 процента ваксинирани, като ваксините са подсигурени, а на някои дори им изтича срока. Нямаше обаче достатъчно добра разяснителна кампания, така че хората да се убедят, че това е научен продукт, който не е вреден за здравето.

Аз съм се ваксинирал, както и децата, и съпругата ми. Никой няма никакви странични ефекти“, сподели Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай