Неделя,

Карадайъ закова обръчите от партии на "Капитал". Тежки въпроси

От: СТАНДАРТ -
2999
Карадайъ закова обръчите от партии на "Капитал". Тежки въпроси
A
A
A

Партии от кръга "Капитал" - той си има обръчи от партии, това е аксиома, които се финансират от доказани виновни, разследвани от прокуратурата в САЩ, говоря за "Нексо", дали ще участват в изборите? Този въпрос зададе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти, след като партията се регистрира за участие в изборите.

За г-н Делян Пеевски казахме - има административен акт, който се обжалва в съда.Ако върховенството на закона е ценност за нас, значи всеки е невинен до доказване на противното, подчерта Карадайъ

Докато в случая "Нексо" има разследване, има призната вина, има платени десетки милиони за призната вина. Обръчът от партии на олигархично-медийния кръг "Капитал" и на медийния монополист, дали ще участват в изборите, продължи да пита Карадайъ.

Този въпрос трябва да се задава, той седи на дневен ред, категоричен бе той. Лицемерие е, когато говорим за върховенство на закона, някои хора да си приписват понятието демокрация и радетели за върховенството на закона, а самите те да са нарушители на човешки права, на граждански права, на закона, на Конституцията, възмути се лидерът на ДПС.

Затова има нужда от нормалност в българската политика, заяви Мустафа Карадайъ. И зададе още въпроси: "Когато говорим за върховенство на закона, нарушителите на Конституцията дали ще бъдат в предизборни листи? Нарушителите на закона и съставителите на незаконни черни списъци дали ще бъдат част от предизборни листи? Това не го казваме ние, а българският съд."

Нарушителите на гражданските права на български граждани по време на избори дали ще бъдат част от предизборни листи? Нарушителите на човешки права, злоупотребявайки с власт, дали ще бъдат част от листите, попита още Карадайъ.

Ако Делян Пеевски има достатъчно номинации, надявам се няма да се откаже и ще бъде част от листите на ДПС, категоричен бе Мустафа Карадайъ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com