Карадайъ: Ясни приоритети и ясна програма за кабинет /ВИДЕО/

Възстановяването на демокрацията минава през диалога, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Ясни приоритети и ясна програма за кабинет /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ДПС говори за диалог и възстановяване на нормалността в политиката от много време. Такова бе мотото на нашата национална конференция още през 2016 г. Ние не сме спирали да призоваваме институциите да възстановим нормалността в политиката. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите с президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

Възстановяването на демокрацията минава през диалога, категоричен бе Карадайъ. Той припомни, че изборните резултати показваха, че „суверенът иска на база диалог да се случват нещата.”.

Ако продължава политиката на противопоставяне разделение и омраза, провалът е гарантиран, категоричен бе Карадайъ. И подчерта: „Сега от нас се иска трудното – да започне истинският диалог за бъдещето на държавата.”.

Да исторически важно е съставянето на правителство. Но по-важно е каква програма ще се изпълнява, заяви позицията на ДПС Мустафа Карадайъ. И посочи: „Ние сме за диалог, за национални приоритети и за програма за ускорено икономическо развитие на страната. За нас винаги съставянето на кабинет е изглеждало по този начин – ясни приоритети, ясна програма и на следващ етап персоналния състав.”.

Този път формулата за съставяне на кабинет е различна. Не е търсене на коалиция, а обединение около ясни приоритети, ДПС може да е много полезна в дискусиите, заяви президентът Румен Радев и изтъкна опита и традициите на Движението на като парламентарна сила, както и подготвената от ДПС програма за ускорено икономическо развитие на България.

„Надявам се и съм обнадежден от това, което виждам днес, до момента от консултациите с другите партии, че начинът на търсене на решение за съставяне на кабинет е друг. Радвам се, че ПГ на ДПС е тук. Вие знаете какви са предизвикателствата пред парламента и обществото“, коментира държавният глава.

„Този път формулата е различна. Формулата не е търсене на коалиция, а обединение около ясни цели, приоритети и механизми, с които са се реализира едно управление, а не около персоналния състав на МС. Затова виждам, че вашата партия може да бъде много полезна, доказахте, че сте партия с традиция в парламентаризма и в диалога и търсене на парламентарния консенсус. Формулата е преди всичко диалог конструктивност отговорност и намиране на приемлив компромис“, поясни държавния глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай