Карадайъ вдигна летвата на ДПС. Нова цел за изборите

Смяната на модела, промяната на промяната е отговорност, каза

Карадайъ вдигна летвата на ДПС. Нова цел за изборите | StandartNews.com

На изборите за 49-о НС да имаме 49 народни представители. Този призив отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на националната среща на жените активисти на ДПС „Перспективи за бъдещето: Отговорност”, която се проведе през уикенда във Велико Търново. Организатор на събитието бе лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, съобщи пресцентърът на Движението.

Мустафа Карадайъ даде дефиниция за отговорност, включваща поет ангажимент за задължение и изпълнение. Ако няма изпълнение, трябва да има санкция, каза той. 

Отговорността не е лесно понятие. Смяната на модела, промяната на промяната също е отговорност, подчерта Карадайъ.

Според анализаторите ДПС има право да подкрепя, но не и да участва. В коя аксиома е записано това, риторично попита лидерът на ДПС.

Същевременно същите анализатори казват, че ДПС има отговорността да учи на партньорство и коалиционна култура, на коалиция, продължи Карадайъ и попита как тези две тези се съчетават.

Карадайъ се спря на поведението на партиите, които съществуват благодарение на политиката си, основана само на омразата. Най-лесната омраза е срещу ДПС и това вече е проблем. Но анализаторите не го отчитат,  отчитат, че ДПС има опита и уменията, каза Карадайъ.

Хората, които не успяха да се реализират в края на комунизма, които смятат, че дясното им принадлежи, успяха да провалят автентичното дясно с антиДПС кампании. 25 години се опитват да рисуват лошия образ на ДПС, за да ги има на политическия терен, припомни лидерът на ДПС.

Философията, че ДПС трябва да подкрепя, не е от сега. Тази философия се наслагва в обществото вече 30 години.  Това бе философия на ГЕРБ в трите правителства, на ПП-тата и на всички в последните 10 години. Те разбират партньорството така: "Аз знам и мога, а ти си длъжен да ме подкрепяш". И преди, и сега, разбирането за партньорство е, че ДПС трябва да подкрепя независимо какво и кога, каза Карадайъ.

Наша отговорност е, че 25 години ги оставихме да натлъстяват лъжа върху лъжа за нас. Оставихме ги комфортно да си живеят в средата на лъжите. Четвърт век ги оставихме да лъжат по наш адрес и те останаха с усещането, че ние сме длъжни да мълчим и те могат да ни рисуват всякакви образи, заяви още лидерът на ДПС. И подчерта, че ДПС вече не мълчи.

Трябва да признаем, че жените са по качествената част. Но за да бъдем още по-успешни, количествените показатели също са важни. Затова на следващите избори за 49 НС призовавам да имаме 49 народни представители, заяви Карадайъ. И допълни: „Защо не и 29 от тях да са жени”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай