Карадайъ в Кахраманмараш. Разтърсващи думи

Лидерът на ДПС отиде в епицентъра на опустошителното земетресение

Карадайъ в Кахраманмараш. Разтърсващи думи | StandartNews.com

Турция е силна. Ще успее да излекува раните от голямото бедствие. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след срещата си с областния управител на  Кахраманмараш Юмер Фарук Джошкун. Карадайъ увери: „Винаги можете да разчитате на нас!”.

Кахраманмараш10

Разговорът с валията се състоя в Центъра за координация при бедствия. Карадайъ е начело на делегация на ДПС, която посети епицентъра на опустошителните земетресения в южната ни съседка, които отнеха живота на повече от 50 000 души. Заедно с Карадайъ в Турция са зам.-председателят Ахмед Ахмедов, Хамид Хамид, член на ЦОБ и областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад, съобщи пресцентърът на ДПС.

Кахраманмараш11

В разговор с кореспондента на Анадолската агенция след срещата, която беше закрита за журналисти, Карадайъ каза, че не само турците и мюсюлманите в България, но и всички български граждани са съпричастни към трагедията, сполетяла турския народ.

Кахраманмараш12

Карадайъ изрази съболезнованията си към семействата на жертвите. "Молим се за душите на загиналите и за пострадалите от опустошителните земетресения", каза лидерът на ДПС.

Кахраманмараш13

„Нашата държава България също се мобилизира, за да помогне на турския народ. Още в първите часове след опустошителното земетресение спасителни екипи от България пристигнаха в Турция. Като политическа партия в България ние, ДПС, проведохме най-мащабната кампания от основаването си в подкрепа на пострадалите от земетресението. Преведохме над 500 хиляди евро финансова помощ на AFAD. Купихме и изпратихме палатки и контейнери на стойност 850 хиляди евро. Изпратихме повече от 150 ТИР-а с одеяла, електрически печки, генератори, храни и хигиенни консумативи. А днес поискахме лично да дойдем в района на земетресението и да изкажем съболезнованията си на близките на загиналите“, заяви Мустафа Карадайъ. В дарителска кампания в подкрепа на пострадалите  се включиха десетки хиляди български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност.

Кахраманмараш15

Лидерът на ДПС отбеляза, че от името на българските мюсюлмани, ДПС дава в Кахраманмараш ифтар в Свещения месец Рамазан за пострадалите от земетресението.

Кахраманмараш16

Заявявайки че международната общност трябва да продължи да подкрепя Турция, Карадайъ подчерта: „Винаги сме виждали подкрепата на Турция. В такива трудни дни и ние сме с Турция.“.

Кахраманмараш17

Губернаторът на Кахраманмараш Джошкун благодари на Мустафа Карадайъ и ДПС както за посещението, така и за дарителската кампания.

Кахраманмараш18

Делегацията на ДПС заедно с губернатора на Кахраманмараш посетиха "града от контейнери" в град Пазарджък.

Кахраманмараш20

Кахраманмараш21

Кахраманмараш22

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай