Карадайъ скръцна със зъби на Рашков

Да не лепи етикети на ДПС, призова лидерът на ДПС

Карадайъ скръцна със зъби на Рашков | StandartNews.com

Ще осветлим всеки случай на милиционерски произвол. Платили сме много скъпа цена за демокрацията в България и е наш дълг да я пазим. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на вътрешния министър Бойко Рашков по време на парламентарния контрол. Народните представители от Движението имат 99 въпроса към Рашков, за конкретни случаи на тормоз по време на изборите през юли и ноември 2021 г.

Тези документи, които г-н министъра размахва тук, ние сме ги поискали 4 пъти. А той не ни ги предоставя и лепи етикети на ДПС. ДПС са всички над 350 000 души, възмути се Карадайъ от внушенията на Бойко Рашков, че ДПС е извършвало нарушения по време на изборите.

Престъпленията са лични – на гражданина, а вие обявявате над 350 000 души за престъпници. Не ви прави част, засягате достойнството на хората, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Чакам тези документи от 29 юли 2021 г. Аз ги чакам, за да преценя дали полицейските действията са законни или милиционарщина, категоричен бе Карадайъ.

Лидерът на ДПС многократно се обърна към председателствания заседанието на НС Мирослав Иванов с апел на напомни на Рашков, че въпросите в Народното събрание ги задават народните представители, а не министрите.

Напомните на министъра, че съгласно чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на НС и съгласно Конституцията той е длъжен да ни предостави поисканите документи, каза Карадайъ.

Ако ние имахме тези документи, можехме да ги адресираме до съответните органи, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай