ДПС с курс за избори:Да не позволяваме на минувачи да ни сочат вратата

ДПС отбеляза 38 години от Майските събития

ДПС с курс за избори:Да не позволяваме на минувачи да ни сочат вратата | StandartNews.com

Курс към предсрочни избори обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от знаковото село Караманци, където движението отбеляза 38 години от Майските събития 1984 г.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ с коментар пред "Стандарт" за предсрочните избори

Байрама мина, да се готвим за предсрочни избори обединени, заяви в с. Караманци, община Минерални бани, Карадайъ.

Да се готвим за избори и да не позволяване на минувачи да ни сочат вратата на нас, за да запазим демокрацията в нашата родина, заяви още  Карадайъ. Сегашните управляващи, част от които са министри от година, тръгнаха с нарушаване на Конституцията и законите на страната, и така продължават. Вместо  да решават проблеми, те създават кризи. При комшията има война, а това води да нови кризи - инфлация, несигурност, каза още Карадайъ.

По Великден в Турция лидерът на ДПС призова българските граждани там да се готвят за избори след 2 май. Днес той потвърди това.

На 10 май 1984 г. в с. Караманци се състоя масов бунт срещу насилствената смяна на имената. Това е един от първите случаи на съпротива не само срещу т.нар. „възродителен процес”, но и срещу цялата тоталитарна власт, припомни Мюмюн Искендер, кмет на Минерални бани.

Единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които днес имаме след всички тези кризи, апелира лидерът на ДПС. 

Нося ви специални  поздрави от Ахмед Доган. Той е специален човек не само за нас, депесарите, и за малцинствата, той е специален човек за България и за Балканите, започна словото си Мустафа Карадайъ.

Всяка година се събираме тук на почит и поклонение пред героите на  българската демокрацията.  Но виждаме след 30 години демокрация как на терена на политика в Народното събрание на Република България се настаняват хора, които трудно биха дефинирали понятията демокрация и политика, подчерта председателят на Движението.

И продължи: „Ние докарахме  свободата и демокрацията в България. Но стигнахме дотам, че от трибуната на НС, след 30 години демокрация да се заявява, че такива неща не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Позор! Лицемерна политика! За съжаление е факт!”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай