Карадайъ разкри за какво му е благодарил Макрон

Призивът ни е да се обединим, да имаме общи цели, а не да търсим за всяко нещо разделителни линии, каза лидерът на ДПС

Карадайъ разкри за какво му е благодарил Макрон | StandartNews.com

Френският президент Еманюел Макрон благодари за последователната политика на ДПС. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в реплика към лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов по време на дебатите за Северна Македония в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Докато на Балканите има проблеми, и Европа ги има

Вчера се видяхме с г-н Макрон. Той благодари включително и за внасянето на предложението за вдигане на ветото за Северна Македония от страна на България, за да отпушим преговорния процес. Това не означава, че онова, което е залегнало в Договора за добросъседство, няма да се изпълнява. Това не означава задължително членство на Северна Македония още от сега. Въпросът е да се отпуши преговорният процес, категоричен бе Карадайъ.

Натиск върху нас, върху ДПС не е имало. Както казах, това е наша последователна политика от зората на демокрацията досега, каза още лидерът на ДПС.

Това, което направи ДПС с внасянето на предложената от френското председателство преговорна рамка, трябваше да бъде свършено от изпълнителната власт, от Министерски съвет. Но за съжаление, оценката ни за това правителство е вярна - то е най-лошото, най-некадърното и най-некомпетентното правителство за последните 32 години в България, каза още лидерът на ДПС.

Няма нужда да ползваме всяка тема за разделение в обществото. Просперитет има тогава, когато обществото е обединено. Какво по-хубаво от това не само ДПС, която и да е парламентарна група да е заедно обединена по конкретна тема. Какво по-хубаво за България от това да имаме общи национални цели, които да следваме независимо от политическите си различия  и пристрастия,каза лидерът на ДПС.

Призивът ни е да се обединим, да имаме общи цели, а не да търсим за всяко нещо разделителни линии. Надявам се всички да имаме силата да можем да се обединяваме! А обединението идва след диалог. Първо трябва да започне диалога, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай