Карадайъ: Първо помощ за хората и бизнеса, след това избори

Той настоя да не се пришпорва Изборният кодекс, както обикновено се случва

Карадайъ: Първо помощ за хората и бизнеса, след това избори | StandartNews.com

Изборите чукат на вратата. В тази политическа ситуация две са важните теми, които трябва да разглеждаме, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание по повод включването като точка в дневния ред на разглеждането на Законопроект за изменение на Изборния кодекс.

Едната от тези две важни теми е бюджетът в аспекта на това какво може да се направи за хората и за бизнеса. Другата тема са правилата, с които ще отидем на избори, добави Карадайъ.

Той настоя да не се пришпорва Изборният кодекс, както обикновено се случва, и припомни, че в правната комисия повече от два месеца не са намерили време да включат в дневния ред и да разгледат на първо четене внесения от БСП законопроект.

Така или иначе, избори ще има, затова предлагам да подложите на гласуване предложението на г-жа Десислава Атанасова, обърна се той към председателя на Народното събрание. ГЕРБ-СДС станаха вносители на втори вариант за промени в Изборния кодекс, с които да се върне гласуването с хартиени бюлетини. 

Ако евентуално тази точка се приеме от залата, ние ще направим предложение да бъде включена веднага след актуализацията на държавния бюджет, уточни Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай