Карадайъ: Демокрацията е в риск

Политическата философия на "новите" управляващи е "Ние сме на власт и правила за нас няма", каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Демокрацията е в риск | StandartNews.com

Предизвикателствата пред младите хора в България и възможностите за тяхното развитие в България обсъди председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ с младежи от ДПС. Карадайъ участва в съвместното заседание на ЦОС и областните председатели на Младежко ДПС. На срещата присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Атидже Вели, съобщиха от пресцентъра на Движението.

Демокрацията в страната е в риск, заяви лидерът на ДПС и определи политическата философия на "новите" управляващи като: "Ние сме на власт и правила за нас няма". "Наблюдават се липса ценности, политическа идентичност и общностни цели.", категоричен бе Карадайъ.

Бъдещето на Европа и бъдещето на България бяха другите теми, по които разговаряхме с младежите, заяви и евродепутатът Атидже Вели. Заедно с председателя на ДПС г-н Мустафа Карадайъ, със зам.-председателя г-н Ахмед Ахмедов-заместник и председателя на МДПС г-н Сезгин Мехмед търсихме отговори на въпроси като как да преодолеем предизвикателствата и да се възползваме от възможностите, които дигиталната трансформация предлага, допълни тя.

Сред останалите теми на срещата бяха дигитализацията и как тя ще промени изборния процес и формите на изразяване на гражданска позиция, както в водещата роля на младите хора в процеса на дигитализация и трансформация на икономиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай