Карадайъ даде знак на турския бизнес у нас. Обещанието

Лидерът на ДПС участва във Втория българо-турски икономически форум

Карадайъ даде знак на турския бизнес у нас. Обещанието | StandartNews.com

Укрепването на икономическите и търговските отношения между България и Турция е в интерес  и на двете държави. Бъдещето е в по-доброто ни сътрудничество. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред Втория българо-турски икономически форум, който се състоя в Банско. Той се провежда с любезното сътрудничество на посолството на Република Турция в България, Асоциацията на стоковите борси и търговско-промишлените палати в Турция (ТОВВ) и Българската агенция за инвестиции (БАИ). Специално участие имаха министърът на икономиката Богдан Богданов и Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Р Турция в България, съобщи пресцентърът на ДПС.

На форума се обсъждат възможностите за партньорство и инвестиции  във важни сектори на икономиката.  В него участват големи предприемачи от автомобилната, машинната, туристическата  и хранителната  индустрия,  производството на зелена енергия и  IT сектора. Форумът дава възможност за B2B срещи между  големите в бизнеса на двете съседни държави. Целта е активизиране на двустранните  връзки между представителите на бизнеса , осигуряване на възможности за обмяна на ценен опит, идеи, експертиза, както и разкриване на нови възможности за развитие в страната и региона.

След дълъг и труден процес в България се състави правителство. Въпреки че ние, ДПС, не участваме в новия кабинет, бъдете сигурни, че ще направим всичко възможно, за да подобрим отношенията между България и Турция, каза Карадайъ.

Той припомни изборите през април в България и през май в Турция и заяви: „Искам да  отправя  поздравления  от мое име и от името ДПС към гостите от Турция, които са тук след преизбирането на г-н Ердоган за президент и сформирането на новия кабинет на Република Турция.”.

Лично аз имах честта да присъствам в Анкара на клетвата на президента Ердоган и да предам поздрави на държавния глава и на министъра на външните работи Хакан Фидан. Факт е, че Република Турция е най- важният ни съсед, съюзник и партньор, каза Карадайъ.

Избирането на президента Ердоган, съставянето на правителство на Р Турция и съставянето на новия кабинет в България са факторите, които осигуряват стабилност в целия регион, подчерта лидерът на ДПС.

Икономическите  и търговски връзки са гръбнакът на сътрудничеството между двете държави. Нашите очаквания са да се увеличат инвестициите от Р Турция в България, каза Карадайъ. И заяви: „Аз като председател на ДПС се ангажирам да подобря контактите на сегашните и бъдещи инвеститори с нашите местни власти.”.

Всички сегашни и бъдещи инвеститори са добре дошли, категоричен бе Карадайъ.

Знаем колко е важно сътрудничеството с местните власти и администрации, когато става въпрос за инвестиции и улесненията, които те могат да осигурят на всеки един от инвеститорите, каза още Мустафа Карадайъ. Той припомни, че  ДПС има избрани 48 кметове на общини, от които 38 от тях са излъчени от Движението, а останалите са подкрепени от него.

Нашите кметове на общини и участниците от ДПС в местната власт ще работят за улесняването на дейността на бизнесмените от Р Турция и ще помагат за решаването на всеки техен проблем, каза Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай