Капон: Задължително компенсация за бизнеса за ток

Мая Манолова отново настоя за оставка на енергийния министър Андрей Живков

Капон: Задължително компенсация за бизнеса за ток | StandartNews.com

Между 70 и 120 лева компенсации поискаха от партия "Изправи се БГ! Ние идваме" за бизнеса, заради поскъпването на тока. Мария Капон, лидерът на Единна народна партия обясни:

"Задължително компенсация за бизнеса за ток, за да може за производствените разходи да бъде създаден мост за премостване до балансиране на цената в пролетните месеци, за да няма допълнителен инфлационен индекс на стоките. За хората задължително Министерски съвет и Министерство на социалната политика трябва да постави реалната граница, която е за бедност. Не 369 лв, което се смята! В момента прага на бедността, по всички европейски статистики, в България е 451 лв".

Лидерът на „Изправи се БГ“ Мая Манолова отново настоя за оставка на енергийния министър Андрей Живков заради липсата на действия за овладяване на кризата с висока цена на тока за бизнеса. 

"Ръководителите на всички дружества в енергетиката - верни кадри на Бойко Борисов и калинки разположени и опъващи чадър, участващи в многобройните схеми и мръсни сделки в енергетиката - на практика допринасят за това бизнесът сега да е на колене".

Манолова предложи временното да бъда спрян износът на ток, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай