Кънев с ултиматум за реформи

Кънев с ултиматум за реформи | StandartNews.com

"Моментът е преломен за парламента. Той или ще гласува реформите, или ще ги бламира. Средно положение няма". Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев във Варна.

"Това дали 43-ото Народно събрание ще събере необходимия кураж да гласува реформите ще предопредели дали реформаторите ще останем част от управляващото реформаторско мнозинство, или ще станем част от опозицията", добави той.

"Ние ценим демокрацията и избори винаги ще има, това не може да е пречка да се управлява държавата", коментира още Кънев на пресконференцията "Реформите са в ход".

Вече е налице повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което скоро ще доведе и до откриване на нови работни места, категоричен бе Кънчев. "За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати", посочи още той и изтъкна, че основните реформи трябва да бъдат доведени до успешен край.

"Това са реформите в правосъдието и здравеопазването. Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването", каза още Радан Кънев.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, който е с официалната делегация на правителството в Катар, отговори на призива за реформи на Кънев. "Той не е консултирал изявлението си с мен. Доколкото знам това не е консултирано и с колегите от парламентарната група на Реформаторския блок", каза той пред ПИК.

"Твърдо съм против да се поставят ултиматуми особено, когато те не са обсъждани в парламентарната група", подчерта министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай