Вторник,

Калоян Паргов: Цената на това управление ще бъде много висока за БСП

От: СТАНДАРТ -
Калоян Паргов: Цената на това управление ще бъде много висока за БСП
A
A
A

Правителството влиза от криза в криза и от скандал в скандал през последните месеци. Само в петък скандалите между партньорите в коалицията бяха четири. Много ми се иска участието на БСП в това управление да не е самоцел с оглед "лично оцеляване". Защото цената на това управление ще бъде много висока за партията. БСП е с най-голям опит от коалиционните партньори, но за съжаление няма потенциал да бъде стабилизиращ фактор. БСП не може да бъде маята, която да задържи бухнало тестото. Това е мнението на доскорошния председател на БСП – София Калоян Паргов.

По думите му за него няма изненада от решението на Общопартийната контролна комисия относно наложеното му наказание. Органът потвърди решението на Националния съвет на партията. Една година той няма да има право да заема партийни длъжности, да бъде част от органите на партията и да се кандидатира за такива. Наказанието тече от 19-ти февруари 2022 година.

„Не очаквах да е друго решението. Всички обвинения са съшити с бели конци. Казах го още преди Националният съвет да реши да ми наложи наказание. Потвърждавам го и сега. Това е лична разправа на Корнелия Нинова“, заяви Паргов.

Той е категоричен, че на заседанието на Националния съвет е очаквал да чуе още веднъж "червените линии" за БСП в управлението.

"Трябваше да ги препотвърдят с оглед на разминаванията между партньорите в коалицията, на които сме свидетели през последните седмици. Сред тези "червени линии", от които БСП не трябва да отстъпва в никакъв случай, са позицията за Република Северна Македония и недопускането да бъде изпратено оръжие в Украйна", счита Калоян Паргов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички