Четвъртък,

Паргов иска нова сграда за КАТ. Столична община да се включи

От: СТАНДАРТ -
Паргов иска нова сграда за КАТ. Столична община да се включи
A
A
A

Заместник-председателят на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС от БСП Калоян Паргов предложи да бъде построена нова сграда на столичния КАТ в покрайнините на града. Той направи това по време на днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет по сигурността. Предложението беше отправено към комисар Тенчо Тенев - началник отдел "Пътна полиция" в СДВР, който се съгласи, прие го и изрази готовност за съвместна работа по него.

"Ако преди 30 години, когато настоящата сграда на КАТ в "Дървеница" беше построена в края на града, сега вече мястото е централно и доста натоварено, обясни Калоян Паргов. - Тогава сградата е била построена съвместно със Столична община, затова предложението ми сега е и новата да бъде изградена по този начин".

Калоян Паргов отбеляза, че обемът на работа в последните 10 и повече години в КАТ постоянно нараства, а площта е все по-недостатъчна. "Изграждането на нова сграда в покрайнините на града, която да бъде достатъчно голяма и удобна, за да поеме огромния обем от работа, значително ще подобри и услугите, предлагани от КАТ, а гражданите ще бъдат доволни, каза Калоян Паргов. - Радвам се, че предложението ми беше така добре прието от комисар Тенев. Надявам се тази идея да не остане само в залата на СОС".

Общинският съветник от БСП изрази мнение също, че е наложително да бъде увеличен броят на служителите в общинска полиция. "Важно е да има и разграничение на правомощията им, тъй като сега едни и същи полицаи от различни подразделения биват използвани за всякакви масови мероприятия, коментира той. - Освен това, смятам, че ръководството на СДВР трябва да вземе предвид потенциалната опасност от увеличение на случаите на битова престъпност по икономическа принуда. Кризите, които в момента се натрупаха в държавата, повишените цени, инфлацията се отразяват много тежко на гражданите и това със сигурност ще доведе до повишение на битовата престъпност".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички