Калофер е с нов кмет! Къде е драмата

В Карлово ще има балотаж

Калофер е с нов кмет! Къде е драмата | StandartNews.com

21 383 избиратели гласуваха в Община Карлово, което е около 51.4 % от  имащите право на глас 44 600 души. Най-висока избирателна активност е в Московец, Певците  и Пролом, а най-ниска в 2 секции в Карлово.

 Калофер ще има нов кмет и това е Драгомир Боев от местна коалиция СДС /Атака,ДБГ/,а балотаж ще има в други населени места в областта, пише Глас Нюз.

 Досегашният кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов и лидерът на БСП Карлово Веска Ненчева ще явят на втори тур, сочат първоначалните данни. Такъв ще има и в Хисаря, където на втори тур отиват досегашният кмет инж. Пенка Ганева и Ива Вълчева от БСП. 

Досегашният кмет на Каравелово Славка Червенкова от МК СДС /Атака, ДБГ/  отива на балотаж. Срещу нея ще се изправи независимият кандидат за кмет на Лилко Нешев.

Балотаж ще има и в Кърнаре. Един срещу друг следващата неделя ще се изправят досегашният кмет Боньо Бонев от ПП ГЕРБ и Милен Маринов издигнат от “Заедно за силна община”.

Убедителна победа на Стамен Гешев в Баня, издигнат от ПП ГЕРБ на тези местни избори. В курортния град той се изправи срещу Виолета Иванова от ЕВРОРОМА.

Това е втори мандат на избрания кмет.

Досегашният кмет на Иганово Павел Павлов от ПП ГЕРБ спечели изборите на първи тур и продължава да бъде кмет на населеното място. В надпреварата за кметското място участваха Лалка Махмудова от “Заедно за силна община” и Дончо Димитров от “Ние идваме”.

Мано Манов продължава да бъде кмет на Климент. Той взе участие на тези местни избори като независим кандидат и бе единствената издигната кандидатура за кмет на селото.

Станимир Станчев продължава да бъде кмет на карловското село Куртово. Това е пореден мандат за кандидата на ПП ГЕРБ. На тези избори нямаше издигната друга кандидатура за селото. 

Досегашният кмет на Столетово получи отново доверието на жителите на селото и продължава да бъде кмет. Той бе издигнат като независим кандидат за кмет. Това ще бъде втори мандат за Мирослав Колев.

Пореден нов мандат за Тошо Томанов в Горни Домлян. Той бе издигнат от БСП за България. Томанов  единствената издигната кандидатура на населеното място.

Досегашният кмет на Певците Богдан Богданов спечели нов мандат. Той успя да пребори Стоян Лучев от БСП за България и Таня Петкова от коалиция ПП-ДБ.

Това е пореден мандат за кмета на Певците.

Най-висока е избирателната активност  в селата Московец 89%, Певците 83 % и  Пролом 81 %. Много гласоподаватели отидоха до урните и в Домлян 76%, Иганово 73 %, Климент 71%,Богдан 67 %, Каравелово и Войнягово – 64 %, Дъбене 57 %.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай