Калфин: Уволненият съжалява за "кухите лейки"

Калфин: Уволненият съжалява за "кухите лейки" | StandartNews.com

Служителят на социалното министерство Светослав Славчев, който нарече „кухи лейки" майки на деца с увреждания, е изразил съжаление за това, което е направил, и сам е изявил желание да напусне. Това съобщи министър Ивайло Калфин в сутрешния блок на бТВ.

Уволненият е член на АБВ, но няма политическо назначение,, категоричен бе Калфин.

Припомняме, че вчера АБВ обяви за изключването на  Славчев. Партийната принадлежност няма никакво значение. Славчев най-вероятно ще се оттгели от АБВ, добави социалният министър.

„Сигурно служителите от цялата администрация са членове на различни партии, това не е водещо", каза Калфин.

„В министерството вероятно има хора, които членуват в АБВ, но не ходя да ги питам кой в коя партия членува", отбеляза министърът.

Родителите на деца с увреждания имат основание за претенции, каза той по повод техния протест тази седмица. Прави всичко възможно парите да се разпределят по най-добрия начин, уточни той.

Не трябва да се противопоставят родителите на деца с увреждания с приемните семейства, настоя Калфин. „Приемните родители отглеждат деца, изоставени в домове. Какъв е другият вариант – да върнем децата в домовете ли? Това безплатно ли ще бъде на обществото", попита министърът.

Ивайло Калфин коментира и споровете по повод Великденските добавки за пенсионерите. Те „нямат отделна опашка" и парите се получават към априлските пенсии, стана ясно от думите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай