АБВ изключва чиновника за "кухите лейки"

АБВ изключва чиновника за "кухите лейки" | StandartNews.com

Градският съвет на ПП АБВ ще разгледа предложение за снемане на доверието от Светослав Славчев Славчев и ще стартира процедура по прекратяване на членството му в партията, поради недопустимото му отношение към организаторите и участниците в протеста на майките на деца с увреждания, състоял се на 06.04.2016 г. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

"Заявяваме категорично, че като социално отговорна и демократична политическа сила, АБВ винаги е работила и ще работи за подобряване на качеството на живот в България. В тази връзка подчертаваме, че нетърпимостта на ръководството и на членовете на партията към подобен тип поведение, каквото е демонстрирал г-н Славчев, е извън всякакво съмнение. В заключение припомняме ясно обявената на 06 април позиция на вицепремиера Ивайло Калфин, който заяви готовност за диалог с родителите на деца с увреждания", се казва в официалната позиция по случая със Славчев.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин освободи Светослав Славчев, изразил недопустимо отношение към майките на деца с увреждания. Причината стана клип, разпространен в социалните мрежи, от който се чува как служителят на социалното министерство нарича организатора на вчерашния протест на майките на деца с увреждания „градинска куха лейка".

„Викам ще предадеш на тоя, дето ви организира протеста, че е кух като градинска лейка", са точните думи на служителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай