Какво възмездие искал народът. Говори Румен Радев

Президентът коментира и кризата в Украйна

Какво възмездие искал народът. Говори Румен Радев | StandartNews.com

Президентът Румен Радев коментира темата със списъка с имена, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата. "След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие.

Правителството трябва да бъде много внимателно и да знае с какво и с кого си има работа", каза той, цитиран от "Нова телевизия".

„Всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията среща и одобрението на хората и трябва да бъде подкрепяно. Убеден съм, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи”, добави държавният глава. 

Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната, няма военно решение на кризата с Украйна, каза той, предаде България он ер.

Според Радев, който си мисли, че тази криза ще бъде решена по военен път, греши. "Единственият път за намиране на устойчиви решения, е по пътя на преговорите и дипломацията. Обнадеждаващо е, че те се водят", заяви още президентът.

Според него най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. "Не може да се сещаме за тях само от криза до криза и от катастрофа до катастрофа.

Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво към тяхната боеспособност и точно тези проблеми ще дискутираме и утре", поясни Радев, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай