Какво ще направят ДБ за кабинет с първия мандат

Това ще бъде поредното повторение на всичко, каза д-р Александър Симидчиев

Какво ще направят ДБ за кабинет с първия мандат | StandartNews.com

26 дни след изборите търсенето на формула за излъчване на правителство продължава. Сега предложенията за успешен мандат се очаква да дойдат от първата политическа сила ГЕРБ-СДС. Ако мандатът се реализира обаче, това ще стана без подкрепата на " Демократична България.

А защо позицията им остава без промяна – обясни за Euronews Bulgaria депутатът д-р Александър Симидчиев.

Няма как в този парламент с първия мандат да подкрепим правителство на ГЕРБ, защото ние знаем какво ще се случи, ако това се реализира. Това ще бъде поредното повторение на всичко, което се е случило последните 10-15 години. Всички стари стари практики няма да бъдат разкрити, няма да бъдат променени, ще продължи чадърът над част от политическата класа и остракирането или бухалката към друга част.

„Няма да е лесно, но при всички положения шансовете са по-големи да подкрепим втория мандат“, каза още депутатът от „Демократична България“.

Според него проблемът с първия, втория и третия, антикризисен мандат, е кой всъщност държи ключа, който включва и изключва дадения мандат.

Когато ключът се държи от човек, който иска да продължава да прави същото, което е правено дълги години, не може да бъде прекратено, ако се види, че той не прави нещата, за които сме се съгласили, не може да бъде подкрепен мандата.Ако ресурсът е по-малко, а проблемите са повече, тогава за комисиите няма толкова активен интерес.

Когато ресурсът е повече, а проблемите по-малко, има по-активен интерес. Така д-р Симидчиев обясни противоречията при сформиране на парламентарните комисии и защо при здравната не е имало такива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай