Какво е Ердоган за България. Ключови думи на Карадайъ

Председателят на ДПС разкри отношението му

Какво е Ердоган за България. Ключови думи на Карадайъ | StandartNews.com

"Мога да кажа, че Ердоган е не само добър съсед, но и добър приятел на България.", казва Мустафа Карадайъ в интервю в Труд.

"Газовата криза не е само в България. Енергийната и газовата криза са глобални явления и по тези въпроси отговорните политици, независимо дали са на власт или в опозиция трябва да търсят решения. По тези теми ние имахме възможност да говорим и в Брюксел, когато бяхме на Съвета на либералите, който се проведе преди Съвета на Европейския съюз. Там говорихме с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, и с френския президент Еманюел Макрон. По темата енергийна сигурност и независимост говорихме и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Грешните ходове, които направи последното правителство на България в сферата на енергетиката, и в частност за газа, принуждават сега служебния кабинет, а и политиците, които ще бъдат в следващия парламент, независимо дали на власт или в опозиция, отсега да се ангажират с тези теми в търсене на изход.

Турция е една от държавите, чрез които тези кризи, могат да бъдат решени. Турция е една от основните алтернативи в търсенето на решение за енергийните кризи в България. От тази гледна точка ние много сериозно поставихме въпроса и сме много доволни от загрижеността на политическото ръководство на Република Турция към своите съседи и към България. И виждате вече резултата. Както разбрахме от последното изказване на служебния министър на енергетиката, приоритетно започват разговори с турски компании - доставчици на газ. Мога да кажа, че Ердоган е не само добър съсед, но и добър приятел на България."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай