Какви са приоритетите на Георги Панайотов като посланик

Вече бившият министър на отбраната иска да "възстанови доверието" между България и САЩ

Какви са приоритетите на Георги Панайотов като посланик | StandartNews.com

Георги Панайотов, който днес предаде поста министър на отбраната на Стефан Янев и е предложен за посланик в Съединените щати, каза пред БНР, че предизвикателство ще е да "заздрави доверието" със "стратегически партньор", което през годините "сериозно е пострадало": 

„Потенциалът не е използван. В последните няколко години доверието много силно пострада между нашите две страни и то трябва да бъде заздравено, трябва да бъде затвърдено това доверие, защото доверието е едно от нещата, които много лесно се губят и много трудно се възстановяват. Това ми е най-голямо предизвикателство - да възстановя доверието, загубено през последните няколко години със Съединените щати. България има един стратегически партньор и това са САЩ, ние имаме стратегическо партньорството със Съединените щати. В САЩ живеят може би над 350 хиляди българи“.

Новият министър на отбраната и досегашен служебен премиер Стефан Янев заяви от своя страна, че модернизацията на армията трябва да продължи и парите да се харчат прозрачно и ефективно:

„Знаете, че армия - с какъвто и да е вид въоръжение и оборудване, преди всичко нейната ефективност зависи от духа на хората в униформа и не само на тях“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай