Какви оценки писа БСП на министрите на Петков. Признание от Вигенин

Социалистът каза, че вдигат ли Никола Минчев за премиер

Какви оценки писа БСП на министрите на Петков. Признание от Вигенин | StandartNews.com

БСП няма висока оценка за част от инистрите в кабинета на Кирил Петков. Признанието дойде от зам.-председателя на парламента Кристиан Вигенин.

„Нямаме ласкави оценки за част от министрите в управлението, но не е редно да кажа сега кои са те, защото трябва да подходим позитивно в следващите дни“, каза Вигенин пред бТВ.

„Нашите симпатизанти оценяват министрите на БСП. Нашата оценка също е висока, другата оценка ще я оставим за по-нататък“, допълни той.

Президентът Румен Радев трябва да помисли много внимателно как да подходи с връчването на третия мандат, тъй като от неговото решение зависи развитието на политическите процеси оттук нататък, каза още Вигенин.

„Моят анализ сочи, че е по-логично мандатът да бъде връчен на БСП. Очакваме президентът да играе по-положителна роля в подкрепа на правителството“, допълни той.

Депутатът от БСП отново потвърди думите на Корнелия Нинова, че при една бъдеща коалиция с третия мандат е логично „Продължаваме промяната“ да излъчат кандидат за премиер.

„Относно Никола Минчев – много се спекулира дали ще бъде. Той се справи за месеци с поста председател на Народното събрание и беше отстранен твърде несправедливо от този пост“, смята Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай