Каква грешка се прави при избора на шеф на БНБ: Говори Петър Чобанов

Трябваше да предложат или да търсят някакво обсъждане, без оглед на това кой е управляващ, кой е опозиция, каза депутатът

Каква грешка се прави при избора на шеф на БНБ: Говори Петър Чобанов | StandartNews.com

"Управляващите трябваше да подходят по по-различен начин към процедурата по избор на шеф на БНБ". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" депутатът от ДПС и член на Бюджетната комисия в НС Петър Чобанов:

"Трябваше да предложат или да търсят някакво обсъждане, без оглед на това кой е управляващ, кой е опозиция, а с цел да се излъчи авторитетна кандидатура и да не станем свидетели един път на практика да бъде прекратена процедурата, без да се излъчи кандидат, а сега виждаме, че имаме двама кандидати, които не срещат необходимото мнозинство от гледна точка на авторитета на институцията.

Хубаво беше да не избираме кандидат със 122 гласа примерно, а да бъдат с колкото може повече убедени, че наистина това е изборът, който в следващите шест години трябва да ръководи тази институция.

Отношението към този въпрос очевидно беше като към много други проблеми в самата коалиция. Те се сблъскват с проблемите, без да имат тяхното решение и следва това, което виждаме – наистина неразбории, наистина вътрешни конфликти, които не допринасят с нищо за развитието", каза Петър Чобанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай