Вторник,

Каква грешка се прави при избора на шеф на БНБ: Говори Петър Чобанов

От: Стандарт -
1273
Каква грешка се прави при избора на шеф на БНБ: Говори Петър Чобанов
A
A
A

"Управляващите трябваше да подходят по по-различен начин към процедурата по избор на шеф на БНБ". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" депутатът от ДПС и член на Бюджетната комисия в НС Петър Чобанов:

"Трябваше да предложат или да търсят някакво обсъждане, без оглед на това кой е управляващ, кой е опозиция, а с цел да се излъчи авторитетна кандидатура и да не станем свидетели един път на практика да бъде прекратена процедурата, без да се излъчи кандидат, а сега виждаме, че имаме двама кандидати, които не срещат необходимото мнозинство от гледна точка на авторитета на институцията.

Хубаво беше да не избираме кандидат със 122 гласа примерно, а да бъдат с колкото може повече убедени, че наистина това е изборът, който в следващите шест години трябва да ръководи тази институция.

Отношението към този въпрос очевидно беше като към много други проблеми в самата коалиция. Те се сблъскват с проблемите, без да имат тяхното решение и следва това, което виждаме – наистина неразбории, наистина вътрешни конфликти, които не допринасят с нищо за развитието", каза Петър Чобанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички