Как изглеждаш, когато приемаш бюджет до 6 часа сутринта

"Благодаря на целия отбор, с който бяхме заедно до 6 часа сутринта", написа Кирил Петков във ФБ

Как изглеждаш, когато приемаш бюджет до 6 часа сутринта | StandartNews.com

"Добро утро и честит бюджет", обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в 5:41 часа тази сутрин след приемането на последната разпоредба от законопроекта за бюджет 2023. . 

Министърът на финансите Асен Василев благодари за свършената работа. "Благодаря на колегите от бюджетна комисия и на всички присъстващи в залата, на всички сътрудници и стенографи, които в продължение на над 20 часа успяха да издържат на този маратон", каза той, цитиран от БТА. След това закри заседанието и обяви, че депутатите днес ще започнат работа в 13 часа. 

Пред журналисти в ранни зори Василев коментира, че бюджетът е в първоначално зададените параметри - с 3% дефицит, със сериозна капиталова програма, с едно преразпределение на част от капиталовите разходи към допълнително заплащане, което парламентът гласува, в размер на около 300 000 000 лева.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков публикува снимка от пленарната зала, като написа, че параметрите на бюджета дават път на страната към Еврозоната.

"Благодаря на целия отбор, с който бяхме заедно до 6 часа сутринта в парламента, рамо до рамо, за да приемем бюджет с 3% дефицит, адекватна социална програма и с мерки, изсветляващи икономиката. Това е бюджет, който дава път на България към Еврозоната!", написа Кирил Петков. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай