Как един министър ще остане на работа. Условието на Петков

Червената линия, която не трябва да пристъпват

Как един министър ще остане на работа. Условието на Петков | StandartNews.com

"Ако успеем да постигнем целите си, значи сме показали, че сме действали почтено. Самото коалиционно споразумение ще има всички елементи на почтеност". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание, след като представи правителството си.

Мотото на правителството ще бъде "Нулева толерантност към корупцията". Всички ние ще работим като отбор, надява се Петков и добави, че има споразумение за областните управители на съшия принцип като с министрите.

Петков подчерта, че корупцията ще бъде червената линия, която нито един от министрите в четворната коалиция няма да премине. Тази коалиция ще бъде в този състав само, ако мотото на новото управление се спазва, каза той.

Прозрачност няма да има само в изпълнителната власт, но ще бъде дадена ясна представа на българския народ пълна отчетност. Вече няма да има непрозрачно финансиране от нечии министерства, уточни Кирил Петков.

Петков ще даде пълен кредит към доверие на всички министри с ясни начини за проверка, общи цели и с крайни резултати, които всички ги очакват. Кирил Петков се надява, че с опозицията ще има конструктивен начин на разговор и ако някои някъде стъпи по грешен начин, да огласят направената грешна стъпка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай