Как да подаваме жалби до прокуратурата за изборни нарушения

Обявени са електронни адреси

Как да подаваме жалби до прокуратурата за изборни нарушения | StandartNews.com

Прокуратурата обяви електронни адреси, на които може да се подават сигнали и жалби за нарушения в изборния ден в различните градове на страната.

С цел създаване на организация за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на изборите за общински съветници и за кметове, както и за осигуряване на бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с изборния процес, със съвместна заповед на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев през септември 2023 г. бе създадено Национално междуведомствено звено, припомнят от държавното обвинение.

Звеното, което се ръководи от Мария Павлова, заместник главен прокурор при ВКП, действа от деня на откриване на предизборната кампания и ще приключи своята работа 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати.

С оглед взимане на мерки за срочни и законосъобразни действия при наличие на данни за извършване на престъпления, свързани с изборния процес, граждани и организации могат да подават сигнали и жалби до съответните прокуратури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай