Четвъртък,

Кабинетът - Оксфорд сменя Харвард. Кой е Александър Пулев?

От: СТАНДАРТ -
23345
Кабинетът - Оксфорд сменя Харвард. Кой е Александър Пулев?
A
A
A

Оксфорд сменя Харвард в новия служебен кабинет на президента Румен Радев. Четирима от министрите имат дипломи от най-престижни университети от Европа и САЩ.

Пълен контрапункт на харвардците Кирил Петков и Асен Василев се явява новият министър на иновациите и растежа. В стола на Даниел Лолер сяда Александър Пулев. Той е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по информационни системи и финанси на Университета в Мейн, САЩ.

Професионалната му кариера преминава през „УниКредит“, където четири години е бил директор „Инвестиционно банкиране“; Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в която шест години е главен банкер; мениджър „Консултации по сделки“ в „Ърнст и Янг“.

Работил е в международни компании като „Ситигруп Глоубъл Маркетс“, „Браун Брадърс Хариман“ и „Дженеръл Електрик“.

Александър Пулев има дългогодишен опит в проектното финансиране и в структурирането на транзакции, вариращи от дялово инвестиране до синдикиране на хибриден и старши дълг. Управлявал е портфолио от стартиращи компании на „Булбанк“ и е бил координатор на програмата за рисков капитал на ЕБВР за Балканите.

Пулев бе заместник-министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев за периода от септември до декември 2021 г.

Новият правосъден министър Крум Зарков е възпитаник на Сорбоната. Служебният министър на енергетиката Росен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ. А вицепремиерът по европейските фондове Атанас Пеканов е докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien).


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички