Вторник,

Кабинетът „Денков“ остава, министрите в него се сменят

От: Иван Ангелов, сн. архив -
1327
Кабинетът „Денков“ остава, министрите в него се сменят
A
A
A

"Продължаваме промяната-Демократична България" няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, но готвят промени в своя проектокабинет на Николай Денков. Това стана ясно от интервю за България он ер на депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов.

"Нещата са динамични, променят се постоянно. Нашата цел е да има правителство с по-експертен профил. Говорим за конституционна реформа откакто сме създадени", каза още Божанов.

Той посочи, че кабинетът няма как да бъде ярко политически и затова от ПП-ДБ търсят подкрепа за конституционно мнозинство.

"Трусовете в прокуратура показаха колко е важно да реформираме тази институция, преди тя съвсем да е избухнала. Скандалите от миналата седмица са абсолютно недопустими за правова държава от ЕС", каза Божанов.

"Надявам се да излъчим правителство. Бюджет трябва да бъде приет, общините са затруднени", отбеляза депутатът от ПП-ДБ.

Божанов е вносител на редица законопроекти, свързани с промени в Закона за движение по пътищата и Кодекса на труда. Интензивните преговори за съставяне на кабинет в събота и неделя обаче изместват фокуса.

По думите му реформата в пътната безопасност е комплексна и от НС опитват да подходят към нея цялостно. А законопроектът на ПП-ДБ решавал само част от проблемите - връчването на актове и фишове на хора, които дълго време ги трупат и не плащат. Такива шофьори ще бъдат спирани и принудително ще им бъдат връчвани актовете и фишовете.

От ПП-ДБ предлагат също отпадане на синия талон и всички стикери по предното стъкло на автомобила.

"Само един законопроект няма да реши проблемите. В петък гласувахме промени в Наказателния кодекс. Обсъждахме новите водачи да имат по-малко точки, да не могат да шофират мощни коли", коментира Божанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com