Кабаиванов гласува за свободна и преуспяваща България

Кабаиванов гласува за свободна и преуспяваща България  | StandartNews.com

Карлово. "Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България." Това каза председателят на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов. Точно в 10 часа той гласува в Карлово.

Председателят на синята партия и кмет на Община Карлово даде своя глас с увереност, че българските избиратели ще направят правилния избор и ще дадат своя вот за нормален живот за всички българи.

„Гласувах за промяната на България и да спрем политиците на прехода в следващото управление на страната. Надявам се, че всички ще проявим смелост, за да спрем тези, които се опитват да избират вместо
българските граждани, да спрем търговците на гласове, да спрем службите, които за пореден път се опитват да опорочат вота. За да постигнем всички това, трябва да вярваме в законността и институциите, а това доверие се гради само с прозрачност и почтеност. Дори вчера бяхме свидетели на това как отново се опитаха да бъде подменен вота на хората. За това призовавам всички граждани да гласуват за промяна и за достоен и нормален живот в страната ни", каза д-р Емил Кабаиванов.

Той коментира скандала с конфискуваните от прокуратурата в събота 350 000 бюлетини така: „Нашият отговор на тази скандали е един и се надявам това да е отговорът на всички български граждани - да излезем и масово да гласуваме, защото когато ние гласуваме, купувачите на гласове и фалшификаторите нямат шансове да успеят".

Кабаиванов очаква в следващия парламент да влязат поне 7 политически формации, защото само така ще може да се състави едно ново управление, което ще бъде дясноцентристко. Според него новото Народно събрание трябва веднага да се заеме с проблемите на деня - монополите, доходите, дебати за промяна на конституцията и функционирането на държавата. Председателят на СДС се надява, че благодарение на активния вот днес, в парламента ще влязат честни хора, които не са превърнали депутатстването в професия, а имат кауза за бъдещето на България.

Вторият кандидат за депутат в листата за народни представители на Съюза на демократичните сили в 17-ти многомандатен избирателен район, Пловдив област, Антон Минев даде своя глас в 12 избирателна секция в Карлово. Той гласува за демократично управление на България от политици, които работят за стабилизирането и бъдещето на страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай