Извънредно! ИТН сменя правосъдния министър

Момчил Иванов се оттеглял по лични причини

Извънредно! ИТН сменя правосъдния министър | StandartNews.com

Момчил Иванов се отказва по лични причини от министерското място в евентуалния бъдещ кабинет на ИТН. Това заяви на извънреден брифинг кандидат-премиера Пламен Николов от името на партията. "Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания, публикации в пресата, не позволява неговото достойнство да продължи с тази сага", обясни той. И обеща да каже новия кандидат за правосъден министър съвсем скоро.

„Поради лични причини кандидатът ни за правосъден министър адвокат Момчил Иванов се отказва от поста. Ще научите новата кандидатура съвсем скоро“, обяви Николов.

„Впечатлен съм от поведението на медии, които минават за демократични, за фалшивите чатове и информация“, каза Тошко Йорданов.

Плавен Николов има още няколко часа до 17 часа, да уточни съсвата на проекта кабинета, тъй като това е крайният срок да върне изпълнен мандата на премиера. Във вторник от ИТН бяха категорични, че съставът на министрите е окончателен и няма да бъде ревизиран.

Момчил Иванов пък излезе с остър пост във фейсбук, в който писа за "соросоиди" и "майкопродавци", без да назовава конкретно. Мнозина обаче го възприеха като атака срещу ДБ. По-късно постът бе изтрит, но хората на Христо Иванов все още не са решили дали да подкрепят кабинета на ИТН.

Очаквайте подробности!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай