Извънредно от Борисов! Каза докога подкрепя правителството

Лидерът на ГЕРБ разкри следващия ход на партията

Извънредно от Борисов! Каза докога подкрепя правителството | StandartNews.com

Ние ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещана с актива на партията. Всички плюсове и минуси ще изговорим. Това заяви на полигона в Ново село лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви по адрес на правителството: „Вадят пари от българските джобове за бензин и нафта, за да се възползва някой в чужбина. Това трябва да го спрем“.

Борисов присъства на демонстрации на оперативни способности за водене на отбранителна операция на учебен полигон "Ново село" в рамките на учението "Iron Strike 2023".

„От 2017 г. започна реалната модернизация на Българската армия. Няма да пропусна министър Каракачанов тогава. Милиарди левове се изсипаха в модернизацията на Българската армия. Мога да напомня първата част на ескадрилата, 8-те самолета F-16 блок 70 и те догодина първият трябва да дойде“, заяви той.

За „Страйкърите“ той благодари на всички партии в парламента, начело с ГЕРБ-СДС, ДПС и „малката част, които са ПП-ДБ, защото малко ме подразни това, че си приписват само успехи“.

По отношение на доклада за „Лукойл“ и мерките, които ЕК ще предприеме спрямо България, той заяви: „Година и половина ни се обяснява как това не е вярно, как това са политически или други закачки. А бензинът и нафтата стигаха 4 лв., 3,30, 3,70, при дерогация на най-евтиния петрол. И сега какво се оказа? Че докато управлявахме ние, половината петрол е бил руски, а по време на санкции, на война, когато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руски петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. И са измъкнати от джобовете на българите реални левове“.

„Който е управлявал, който е носил отговорност, да си отговаря“, добави той.

„Знаят че ви ограбват, подкрепя се, късат си ризите – буквално ще падне правителството, ако се махне дерогацията, а напоследък излиза, че става въпрос за милиарди левове. Това е фактът, че сме ограбили, че едни са се напечелили“, подчерта той, предаде "Блиц".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай