Изненада! Зеленски не бил написал писмото до парламента

Това призна украинският посланик у нас Виталий Москаленко

Изненада! Зеленски не бил написал писмото до парламента | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не е написал писмото до парламента ни с искане да ремонтираме военна техника. Това е направнил украинският посланик у нас Виталий Москаленко, призна самият той пред БТВ.

Писмото преобърна позицията на БСП, която твърдо беше против изпращането на военна помощ за Украйна и партията подкрепи предложения от „Продължаваме промяната“ проект за военнотехническа помощ.

Обрат след писмото на Зеленски! Ще подкрепи ли БСП "Промяната"

"Най-важното е в целия свят да се води диалог за нацистката окупация на Русия в моята страна. Да се даде военна помощ за Украйна е въпрос на отговорна позиция на политическите сили. Аз уважавам позициите и на ГЕРБ, и на Кирил Петков. В случая с писмото, което пратих до парламента, то не беше на Зеленски, а лично мое. Съдържанието беше конкретно и ясно. Там беше изказано какво пожелателно бихме искали да получим - подкрепа за членство в НАТО, осигуряване на сигурност на границите за бежанците и подсигуряване на износ на зърно. Тези договорености бяха постигнати на срещата между Кирил Петков и Володимир Зеленски. Аз просто реших да привлека вниманието на българския парламент. Точката с ремонтната дейност на техника в български предприятия също е много важна". Това заяви украинският посланик у нас Виталий Москаленко пред БТВ.

"Ние ще намерим пари за ремонта на военна техника. По време на война се дава и последната риза. След Втората световна война по мащаби вероятно това е най-тежката ситуация за Европа. Всяка една държава, която е в положението на Украйна, има нужда от боеприпаси, танкове, затваряне на небето и солидарност. За списъка, който направих, изходих от това, от какво още се нуждаем в тази ситуация.

"С голямо уважение се отнасям към Бойко Борисов. Не съм говорил с него след думите му към мен. Не виждам необходимост да се бъркам в подобни отношения. Не съм разговарял и Корнелия Нинова, но се надявам да имам възможност. Конкретно не мога да отговоря, дали има българско оръжие или патрон в Украйна и ако има как са попаднали", каза още Москаленко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай