Изненада в икономиката. Нинова уволни знаков шеф

Няма конфликт, заяви Димитър Маргаритов

Изненада в икономиката. Нинова уволни знаков шеф | StandartNews.com

Дългогодишният председател нa Koмиcиятa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe (КЗП) Димитъp Mapгapитoв e ocвoбoдeн oт пocтa. Това потвърди самият той пред NOVA.

"Тече такава процедура, това е факт, но ние действаме и се надявам, че ще има приемственост и колегите, които ще поемат, ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена", посочи Маргаритов.

"Това е процедура, нека приключи нормално, за да може да продължи работата, защото това е най-важното", подчерта още веднъж той и допълни, че освобождаването му не е свързано с някакъв конфликт.

"Съобщено ми бе в писмена форма. Няма нещо драматично и неочаквано. Мандатът на комисията в този състав е изтекъл преди повече от 2 години, работим ден за ден. Не ми е известна друга причина. Стремили сме се да си изпълняваме функциите, постигнали сме известни резултати. От самото начало съм се стремил комисията да взима решения, които да помагат пряко на хората", коментира Маргаринов и за България он ер.

Иван Френкев, който е областен координатор на БСП в Смолян, застава начело на КЗП. Нямам честта да познавам моите наследници. Най-важното е да се надгради постигнатото, което не е малко, отбеляза Димитър Маргаритов.

По думите му въвеждането на новите мерки във връзка с инфлацията и поскъпването, трябва да бъдат съпътствани от ефективен контрол. Ще продължи работата за изработване на методика търговците да не правят пари на гърба на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай