Изненада! Уволниха областен управител от квотата на президента Радев

Досегашният губернатор на Пазарджик Иван Васев бе назначен от Стефан Янев

Изненада! Уволниха областен управител от квотата на президента Радев | StandartNews.com

Изненадваща рокада на поста областен управител на Пазарджик направи на днешното си заседание Министерски съвет. На мястото на Иван Васев бе назначен Андрей Гечев, на 38 г. Новият губернатор има образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Икономика на индустрията“, съобщиха от пресслужбата на правителството. Той притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност, допълват от столичния бул. "Дондуков" 1. 

За предстояща рокада на поста областен управител в Пазарджик под сурдинка се заговори от близо месец. Досегашният губернатор Иван Васев минаваше за човек от квотата на президента Румен Радев. Той бе назначен на поста преди 11 месеца по време на първото служебно правителство на Стефан Янев, пише "Марица". 

Новият областен управител е запален любител на тениса на корт. Той ще встъпи официално в длъжност утре, 28-и април на церемония в областната управа, която ще започне в 10,30 часа.  Тогава досегашният областен управител Иван Васев ще предаде символично поста на новоназначения Андрей Гечев.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай