Изненада от Костадинов! Какво каза за Габровски

Как реагирал, когато му чул името

Изненада от Костадинов! Какво каза за Габровски | StandartNews.com

"Диалогът е важен. Всичко това, което бихме могли да си кажем с г-н Габровски, вече сме си го казали с хората, които представляват ГЕРБ в Народното събрание. Ние знаем тяхната позиция по отношение на еврозоната. Те искат България да влезе в еврозоната и да унищожи своята финансова независимост. Ние знаем тяхната позиция за даването на оръжие на Украйна, те смятат, че трябва да се подкрепи българското оръжие за Украйна. Те смятат, че трябва да се купи американско ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "Bulgaria ON AIR".

По думите с това поставяме под въпрос не само сигурността на България, но и на Европа.

"Аз му казах: "Г-н Габровски, ако вие ми гарантирате, че ще водите политика, която е различна от тази, която вашата политическа сила до момента води, няма никакъв проблем да седнем да разговаряме". Може да е авторитет в неговата среда, но в понеделник за първи път чух неговото име. Не мога да кажа нищо за този човек - нито хубаво, нито лошо, защото не го познавам. Няма никакво значение какви са личностите, има значение какви са политиките", допълни Костадинов.

"Парите, които ще дойдат по Плана за възстановяване и устойчивост, ние ще ги изхарчим, а ТЕЦ-овете ще продължат да работят и ще започнем да внасяме ток. И той ще е по-скъп. За втори път в рамките на една година искаме от президента Радев да свика КСНС, първият път не ни отговори", добави Костадин Костадинов.

Попитан дали от партията му са поискали достъп до информацията какви точно оръжия ще изпратим на Украйна, той отговори: "Няма значение какво изпращаме. Има огромно значение фактът, че ние сме взели решение да се включим като страна в този конфликт, подарявайки малкото ни останало българско оръжие на Украйна."

"Шенген показа с решението си, че Европейският съюз иска България да бъде като територия буфер. На нашите партньори от ЕС не им се иска България да е силна икономика. Нашите партньори свалиха маските, трябва да започнем да предоговаряме членството си в ЕС", категоричен е Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай