Изненада! Кой е най-харесваният партиен лидер

Карадайъ изпревари Корнелия Нинова, Христо Иванов и Костадин Костадинов

Изненада! Кой е най-харесваният партиен лидер | StandartNews.com

Обрат в отношението към партийните лидери отчете новото проучване на "Екзакта". Според него петима партийни лидери имат по-висок рейтинг от собствените си партии.

Най-харесван е Стефан Янев. Той получава одобрението на 25,2 на сто от българите, 42,6% не го харесват. В същото време одобрението за партията му е 5,2 на сто.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събира 25,4 на сто одобрение, но неодобрението му е далеч по-голямо - 67,0%. За първи път Борисов, който винаги е имал по-висок рейтинг от този на партията си, е наравно с одобрението на структурите - 25,2%

За първи път председателят на ДПС Мустафа Карадайъ има значително по-висок рейтинг от партията, която води. И изпреварва по доверие Корнелия Нинова, Христо Иванов, Костадин Костадинов и Атанас Атанасов. Личното одобрение за Карадайъ е 15,2 на сто, а доверието в ДПС е 11,2%.

Корнелия Нинова също може да се похвали с по-висок рейтинг от този на БСП. Тя се харесва на 14,9%, за социалистите биха гласували 10,2 на сто.

За Демократична България вот била дали 7,4 на сто от българите, доверието за лидера Христо Иванов е двойно по-високо.

Кирил Петков и Асен Василев не могат да се похвалят с личен рейтинг, различен от този на партията им - 19,4. Неодобрението при тях е 70 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай