Изненада! Какво направи гербаджийка с Бойко Рашков

Коментарът на бившия съдия и депутат от ГЕРБ Душана Здравкова

Изненада! Какво направи гербаджийка с Бойко Рашков | StandartNews.com

"Обществените нагласи за борба с корупцията са големи и се очакват резултати. Само закон или само комисия не могат да свършат сами работата. Закон или комисия са сериозен опит да се свърши това, което прокуратурата не върши. Прокуратурата е бухалката, която се използва избирателно - има много сигнали, по които не се реагира. КПКОНПИ не може да запълни всичко, което прокуратурата не прави".Това каза пред БНР Душана Здравкова, бивш съдия, граждански активист, бивш депутат от ГЕРБ.

И допълни, че сериозна глава в проектозакона е новият начин, по който се уреждат сигналите, "тъй като много сигнали отлежават и нищо не се предприема".

"Би трябвало да се коментира изцяло философията на проектозакона. И специалистите, и политиците да дефинират какви резултати очакват".

В предаването "12+3" Здравкова подчерта, че противодействието на корупцията трябва да е ежедневно и да бъде задача за всяка партия, тъй като "това е уродливо явление":

"Защо някои партии се страхуват. Защо? Бойко Рашков е висока топка, блестящ професионалист, доказал се в много области. Той винаги е бил неудобен за властващите".

За нея гражданският натиск е от голямо значение при борбата срещу корупцията - да се подават сигнали, да се следи пътят на парите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай