Изхвърлиха Местан от парламентарните комисии

Изхвърлиха Местан от парламентарните комисии | StandartNews.com

Лютви Местан и петимата депутати, които напуснаха парламентарната група на ДПС, бяха освободени от комисиите в Народното събрание. Според правилника на парламента независимите депутати не могат да са членове на парламентарни комисии.

В Комисията по земеделието и храните на мястото на народния представител Венцислав Каймаканов като член на комисията бе избран депутатът от ДПС Дурхан Мустафа. В Комисията по вероизповеданието и правата на човека бяха освободени депутатите Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш, а на тяхно място бяха избрани за членове народните представители от ПГ на ДПС Александър Методиев и Джейхан Ибрямов.

Като член на Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията беше освободен депутатът Айдоан Али, а на негово място избран Рушен Риза. НС освободи като заместник-председател на Комисията по образованието и науката Марияна Георгиева – Бенчева и като член Лютви Местан. На тяхно място бяха избрани Бюнамин Хасан за заместник-председател и Петър Чобанов за член на комисията. Бяха направени и други размествания заради промените в ПГ на ДПС, съобщи БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай