Избираме чудесата на Балканите

Кампанията на "Стандарт" се разраства в 6 държави, правим общи маршрути за туристи

Избираме чудесата на Балканите | StandartNews.com

България и още 5 балкански държави ще избират заедно своите исторически и културни забележителности, с които да привлекат туристи. Кампанията "Чудесата на Балканите" ще бъде реализирана с подкрепата на Балканския алианс на хотелиерите и ресторантьорите (БАХА) и медийни партньори от Сърбия, Албания, Косово, Македония и Босна и Херцеговина.

Всяка държава ще определи топ 5 на атракциите, с които има шанс да привлече чужди туристи. Крепостите, светилищата и старините трябва да са с най-голямо значение за националното и световното културно наследство. След това с избраните забележителности ще бъдат разработени маршрути, които да бъдат предложени на пазари с интерес към пакети за културен туризъм.

Видяхме как само за няколко години благодарение на кампанията на в. "Стандарт" "Чудесата на България" нашите забележителности станаха известни в родината ни и по света, обясни мотивите си за включване в инициативата председателят на БАХА Дончо Трайковски.

Заедно можем да привлечем туристи, които искат да разглеждат по време на ваканцията си повече от една страна и да се запознаят с различни епохи от историята. Интерес за подобни пакети има на френския и белгийския пазар, както и от далечни дестинации като САЩ и Азия, допълни туроператорът Евелина Кючукова. На Балканите имаме обща история и тя може да ни направи по-богати, вместо да ни разделя, заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Кои са топ 30 на чудесата на Балканите в шестте държави участници ще стане ясно догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай