Събота,

Избираме чудесата на Балканите

От: Администратор -
1441
Избираме чудесата на Балканите
A
A
A

България и още 5 балкански държави ще избират заедно своите исторически и културни забележителности, с които да привлекат туристи. Кампанията "Чудесата на Балканите" ще бъде реализирана с подкрепата на Балканския алианс на хотелиерите и ресторантьорите (БАХА) и медийни партньори от Сърбия, Албания, Косово, Македония и Босна и Херцеговина.

Всяка държава ще определи топ 5 на атракциите, с които има шанс да привлече чужди туристи. Крепостите, светилищата и старините трябва да са с най-голямо значение за националното и световното културно наследство. След това с избраните забележителности ще бъдат разработени маршрути, които да бъдат предложени на пазари с интерес към пакети за културен туризъм.

Видяхме как само за няколко години благодарение на кампанията на в. "Стандарт" "Чудесата на България" нашите забележителности станаха известни в родината ни и по света, обясни мотивите си за включване в инициативата председателят на БАХА Дончо Трайковски.

Заедно можем да привлечем туристи, които искат да разглеждат по време на ваканцията си повече от една страна и да се запознаят с различни епохи от историята. Интерес за подобни пакети има на френския и белгийския пазар, както и от далечни дестинации като САЩ и Азия, допълни туроператорът Евелина Кючукова. На Балканите имаме обща история и тя може да ни направи по-богати, вместо да ни разделя, заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Кои са топ 30 на чудесата на Балканите в шестте държави участници ще стане ясно догодина.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички